piątek, 11 października 2013

Sezonówki ciąg dalszy


Po dłuższej nieobecności na blogu, spowodowanej urlopem, czas na jakiś post. Z racji tego, że mamy jesień i okres zbiorów te kilka dni wolnego, które teraz miałam nie zostało zmarnowanych. Wolne wypełnione zostało bowiem grzybobraniami tudzież innymi owoco- lub warzywozbiorami. Efekt jest taki, że półki uginają się pod ciężarem nowych przetworów, a jeszcze większa ilość owoców i warzyw dopiero czeka na przetworzenie.

A jeśli zbiory były udane to oczywiście nie mogło zabraknąć obiadów z tego, co się nazbierało :)

W dniu dzisiejszym na stole znalazł się kurczak z podsmażanymi na złoto plastrami cukinii oraz podduszonymi grzybami - w tym przypadku Cortinarius caperatus zwanymi w moich stronach po prostu "niemkami".



Share:

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Komentarze motywują, także nie wahaj się - pisz :)