czwartek, 3 października 2013

Sezonowo

W ramach stosowanej diety przyszedł czas na produkty sezonowe - w tym przypadku grzyby. Wprawdzie całą wyprawę po te składniki można skomentować słowem wstyd, ale obiad ze zdobyczy ugotować się dało, a i samopoczucie jest o wiele lepsze po kilku godzinach spędzonych na (w końcu) świeżym powietrzu.

Co zatem na obiad w dzisiejszym menu?
Cielęcina duszona z grzybami leśnymi z podsmażaną cukinią i brązowym ryżem


Nazwa może i długa, ale wcale nie skomplikowana. Jedyny wysiłek to zdobyć świeże grzyby :)
Bo potem to jest już z górki - trzeba podsmażyć cielęcinę, a potem poddusić ją razem z grzybami. Pokrojoną w talarki cukinię lekko osolić i podsmażyć, aż się zarumieni no i na samym końcu ugotować ryż - w moim przypadku brązowy, bo ma niższy wskaźnik IG. Skomplikowane? Wcale :) A za to jakie pyszne :)
Share:

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Komentarze motywują, także nie wahaj się - pisz :)